1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Yumşamış Muzları Böyle Değerlendirin

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 6 Temmuz 2014 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.092
    Beğenileri:
    4.415
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    794 ÇTL
    Muzu herkes sever. Özellikle muzu sevmeyen çocuk yok denecek kadar az. Çocuklar yemekleri konusunda problem çıkardığında, muz annelerin yardımına koşan nadir meyvelerden.Ne var ki bu meyvenin en büyük dezavantajı çabuk olgunlaşıp, yumuşaması. Ama bunun da bir çözümü var. İşte size yumuşamış ve kararmaya başlamış muzlarınızı değerlendirme yolları...

    [​IMG]

    Dondurun
    Muzların kabuklarını soyup ikiye bölün ve dondurun. Dondurulmuş muz parçalarını dondurma niyetine çocuklarınıza yedirebilirsiniz ya da meyveli buzlu içecek yapımında kullanabilirsiniz.

    Nasıl mı?
    1 dondurulmuş muz
    1 bardak süt
    1/2 bardak dondurulmuş çilek

    Bu malzemeleri blender'da karıştırarak çocuklarınız ve kendiniz için besleyici bir içecekler yapabilirsiniz.

    Kek yapın
    Özellikle iyice yumuşamış muzlar kek ve muzlu ekmek yapımında kullanabileceğiniz ideal bir malzeme. Yaratıcılığınızı kullanın.

    Çikolata ile kaplayın
    Olgunlaşmış muzları iyice ezin. Kurabiye kalıpları ile şekillendirip, üzerlerine eritilmiş çikolata sürün ve dondurun. Emin olun çocuklarınız bayılacaktır.

    Kurutun
    Muzları küçük yuvarlaklar halinde keserek bir tepsiye dizin, 100 derecede ısıtılmış fırında 8 saat pişirin. Fırının kapağını tamamen kapatmayın ve fan modunu kullanmayın. Kurutulmuş muzları kuruyemişle birlikte yemek aralarında çocuklarınıza yedirebilirsiniz. Beslenme çantaları için de ideal bir atıştırmalık.
     
    ZeyNoO ve Safir bunu beğendi.
  2. Esr3
    Haylaz

    Esr3 Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    7 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    1.323
    Beğenileri:
    281
    Ödül Puanları:
    2.230
    Banka:
    10 ÇTL
    Hişte bile yumuşamişinida çok severim. Hic uğraşmam direk yerim :P
     
    Çağlayağmur bunu beğendi.
  3. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.092
    Beğenileri:
    4.415
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    794 ÇTL
    Afiyet, bal, şeker olsun canım ;)
     
    Esr3 bunu beğendi.
  4. Safir
    No Mood

    Safir Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.205
    Beğenileri:
    264
    Ödül Puanları:
    3.730
    Banka:
    151 ÇTL
    Bir yerlerde sadece muz ve yumurtadan krep yapıldığı gözüme ilişmişti, bi ariiim bakiim.
     
  5. Safir
    No Mood

    Safir Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.205
    Beğenileri:
    264
    Ödül Puanları:
    3.730
    Banka:
    151 ÇTL
    200 gr olgun muz, aşağı yukarı 1,5 muz yani
    2 yumurta
    çeyrek çay kaşığı kabartma tozu

    Yumurtaları çırpıyoruz, muzları eziyoruz. Biraz da kabartma tozu, hepsini karıştırıp yapışmaz tavada istediğimiz büyüklükte pişiriyoruz. İstediğimiz bir sosla da servis ediyoruz.
    Gluten içermiyor, denemeye değer :)

     
    ZeyNoO ve Çağlayağmur bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş