1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Yumurta lokması

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 26 Şubat 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    4 yumurta (katı haşlanmış)
    1 kahve kaşığı tuz
    1/2 kahve kaşığı pul kırmızıbiber
    1 tatlı kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
    1 yumurtanın sarısı (hafifçe çırpılmış)

    Yumurtaları ortadan 2'ye kesip, sarılarını bir çay kaşığıyla çıkararak, süzgeçten küçük bir kaseye geçiriniz. Yumurta aklarını ince kıyıp, kaseye ekleyiniz. Tuz, pul kırmızıbiber ve maydanozu katıp, karışımı bir çatalla eziniz. Çiğ yumurta sarısını ekleyip, katı bir karışım elde ediniz. Ellerinizle karışımdan küçük toplar yapınız.
    Orta boy bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurup, harlı ateşte kaynatınız. Bir delikli kepçeyle hazırladığınız yumurta lokmalarını kaynar suya atıp, 2 dakika pişiriniz.
    Haşlanmış yumurta lokmalarını delikli kepçeyle sudan alıp, çorba kaselerine eşit miktarda koyarak, çorbayla servis ediniz.

    Not: Çorbalara değişik bir tad veren bu lokmaları önceden hazırlayıp üstü örtülü olarak buzdolabında bekleterek, servis etmeden birkaç dakika önce pişirebilirsiniz.
     

Sayfayı Paylaş