1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Yaklaşık 6 ay içinde forumda köklü değişimlerin olacağı bir sürümle karşınızda olacağız. Sistemi test etmek için aşağıdaki adresi kullanabilirsiniz.

http://www.degisim-sanat.com/_xf2/
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"KIRMIZI" konulu resimler için anketimiz açıldı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de ankete katılmaya davet ediyoruz...

Yumurta paçasi-Erzurum

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve yaren* tarafından 22 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. yaren*
    Neşeli

    yaren* Herşey olması gerektiği gibi ;) Özel üye

    Katılım:
    24 Haziran 2011
    Mesajlar:
    8.204
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    4.480
    Yer:
    Kimseye ihtiyacım yok ben kendime bile fazlayım...
    Banka:
    471 ÇTL
    [​IMG]

    Malzemeler:
    4 adet yumurta
    200 gr.kavurma
    200 gr. tereyağı
    1 adet kuru soğan
    1 adet kırmızı biber
    1 adet domates
    1 tutam karabiber

    Hamuru için;
    1 yumurta
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay bardağı ılık su
    Aldığı kadar un

    Sosu için:
    2 yemek kaşığı tereyağı
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    Bir tutam pul biber

    Yapılışı:
    Yoğurma kabının içine 1 yumurta, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay bardağı ılık su alınır. Azar azar un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. 200 gr. tereyağı kızdırılır. Yemeklik doğranan 1 adet kuru soğan tereyağında kavrulur. 1 adet kırmızı biber küçük küçük doğranıp pembeleşen soğanların üzerine eklenir. Diriliğini kaybedence 200 gr. kavurma ilave edilir, 1 tutam karabşber serpilir.. Hamur unlu zeminde tepsi büyüklüğünde açılır. Erişte gibi ince ince kesilir. 2 avuç erişte soğan ve biberle lezzetlenen kavurmaya eklenir. Hamurlar yumuşayana kadar biraz pişirilip üzerine 4 adet yumurta kırılır. Servis tabağına kırılmış tandır yufkaları alınır. Üzerine kavurmalı yumurta döşenir. 2 yemek kaşığı tereyağı ve sıvıyağda 1 tutam pul biber kızdırılıp yemeğin üzerine gezdirilir.
    Yumurta Paçası servise hazırdır.
    [/FONT][/B]
     
  2. arz-ı hal

    arz-ı hal şşşşştttttttt Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.030
    Beğenileri:
    553
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    artık sadece eş ve anne
    Yer:
    Beşitaş'ın tam ortası
    Banka:
    309 ÇTL
    bunu biliyorum,eniştemiz var erzurumlu annesi yapardı,bir defa da bizde yapmıştı,offf çok lezizdir :)

    yumurta kayganası derler ama :D
     
Benzer Konular
  1. YoRuMSuZ
    Mesaj:
    13
    Görüntüleme:
    8.222
  2. LoSt_LoVe
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    2.140
  3. Suskun
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    5.234
  4. hunsoy
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    540
  5. Beyfendi
    Mesaj:
    4
    Görüntüleme:
    413
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş