1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Yumuşak Poğaça Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 14 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    Malzemeler:
    1 paket margarin (oda sıcaklığında)
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 çay bardağı ılık su
    1 çay bardağı ılık süt
    1 çay bardağı yoğurt
    1 tatlı kaşığı tuz
    2 yemek kaşığı şeker
    1 paket yaş maya
    aldığı kadar un

    Üzeri için:
    Yumurta sarısı

    [​IMG]
    Yapılışı:

    Ilık sütün içine önce şeker sonrada yaş maya konup eritilir ve genişce bir kabın içine dökülür.
    Sonra diğer malzemelerde yavaş yavaş eklenir ve en son un eklenmeye başlanır.
    Kulak memesi kıvamında yumuşak 1 hamur elde edilir.
    Üzeri örtülüp en az yarım saat dinlendirilir.
    Daha sonra hamurdan parçalar kopartılıp istediğiniz şekil verilir tepsiye dizilir.
    Mutlaka tepsidede 15-20 dakika mayalanması beklenmelidir.
    Hamurlar tepside şişecekleri için hamurdan parçaları büyük büyük koparmayın.
    Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp 180 derece fırında ortalama 20 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 23 Ağustos 2015

Sayfayı Paylaş