1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Yuvalak Çorbası nasıl yapılır

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 18 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    Yuvalak Çorbası nasıl yapılır
    [​IMG]



    Malzeme:

    .1 Su bardağı ince bulgur

    .1 Su bardağı dövülmüş aşurelik buğday

    .1 çorba kaşığı nane

    .1 tane soğan

    .1 çorba kaşığı salça

    .1.5 su bardağı yoğurt

    .3 diş sarımsak

    .tuz,karabiber,pul biber


    Hazirlanisi

    İnce bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak su döküp üstünü kapatın Bulgur şişince üzerine öğütülmüş buğdayı naneyi, tuz ve baharatları ekleyip yuvarlanabilecek kıvama gelene dek yoğurun, Elinizi su ile ıslatıp fındık büyüklüğünde yuvarlayın Diğer taraftanda kıyılmış soğanları sıvı yağda kavurduktan sonra salça ekleyip üzerine sıcak su dökün Yuvarladığınız bulgurları sıcak suya yavaşça dökün.( isteğe bağlı 1 çay bardağı haşlanmış nohut konabilir) ve kısık ateşte karıştırmadan pişirip sarımsaklı yoğurt ile servis yapın. Afiyet olsun..
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 30 Ağustos 2015

Sayfayı Paylaş