1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Zencefil Çayı - Zencefil Çayı Nasıl Yapılır

Konusu 'Alternatif Tıp' forumundadır ve Suskun tarafından 27 Mayıs 2011 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL


    [​IMG]
    Zencefil Çayı - Zencefil Çayı Nasıl Yapılır

    Zencefil çayı: Değirmende inceltilmiş yarım tatlı kaşığı zencefil, bir bardak dolusu soğuk suya eklenir, hafif ısıda kaynama derecesine kadar ısıtılır. 5-6 dakika hafif ısıda kaynatılır ve süzülür. Gerektiğinde bir bardak taze demlenmiş çay soğutulmadan içilir.

    Zencefil çayının diğer bir hazırlanış şekli: Bir çaydanlıkta kaynatılmış 4 fincan suya büyükçe bir parça taze zencefil veya 1-2 kök kuru zencefil, 1 çubuk tarçın (yaklaşık 3 cm.), 4 kakule tanesi, 3 diş karanfil, 1-2 yaprak taze nane katılır. Çaydanlık ateşten alınıp kapağı kapalı olarak 15 dakika demlenmesi sağlanır. Daha sonra 2 yemek kaşığı siyah çay veya arzuya göre 1 tatlı kaşığı yeşil çay eklenir. Karışım, 5 dakika dinlendirilir. Süzüldükten sonra esmer şeker veya bal ile tatlandırılır. Tatlandırıcı olarak bal kullanılacaksa, çayın biraz ılınmasını beklemek gerekir. Sıcak gıdalara bal katmak sağlık açısından uygun değildir.
     

Sayfayı Paylaş