1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Zencefilli Bisküvi Tarifi, Zencefilli Kurabiye Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 2 Ocak 2016 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.771
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.918 ÇTL

    [​IMG]

    Malzemelerimiz

    1 yumurta
    125. gr. tereyağ
    3/4 (1 bardakta 2 parmak eksik) pudra şekeri
    2 yemek kaşığı pekmez
    yaklaşık 2 buçuk su bardağı un
    2 silme çay kaşığı karbonat
    1 silme tatlı kaşığı zencefil ve tarçın tozu
    bisküvi kalıpları


    Nasıl yapılır?

    Oda ısısındaki tereyağını ve şekeri krema gibi olana kadar çırpın.
    Yumurtayı ve sonrada pekmezi yedirin.
    2 bardak unu kabartıcı ve baharatlarla birlikte eleyin.
    Teeryağı karışımına ekleyip yoğuırmaya başlayın. yarım bardak kadar daha un ekleyebilrisiniz. Toparlanmış ama hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edince un eklemeyi bırakın.
    Hamuru ikiye ayırıp disk şekli verin. Streçleyip buzdolabında yarım saat bekletin.
    Hafif unlu tezgahta merdane ile yaklaşık yarım cm kalınlığında açın. Kurabiye kalıpları ile kesip spatula yardımıyla tepsiye aralıklı olarak aktarın.
    170C dereceli fırında yaklaşık 12 dakika kenarları hafif kızarana kadar pişirin. (birazcık orta kısmı yumuşak kalabilir.) Fırından alıp tel ızgaraya tranfer edip soğumaya bırakın.


    Bu bir Ayşenur Altan tarifidir.

     
    Düş bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş