1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Zencefilli Kereviz Çorbası

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Paradoks ~ tarafından 20 Mart 2013 başlatılmıştır.

  1. Paradoks ~

    Paradoks ~ ... Elif ...

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    4.006
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    2.980
    Meslek:
    Yazılım mühendisi
    Yer:
    Konya
    Banka:
    114 ÇTL
    [​IMG]

    Malzemeler,
    1 kg kereviz
    1 yemek kaşığı kıyılmış taze zencefil
    1 adet havuç
    1 adet kuru soğan
    4 yemek kaşığı zeytinyağı
    4 dal kekik
    5 su bardağı sıcak su
    1 çay kaşığı zerdeçal
    Tuz
    Karabiber

    Hazırlanışı,

    Soğanın kabuklarını soyup doğrayın.
    Çorba tenceresine zeytinyağını alıp kızdırın.
    Kuru soğanı tencereye ekleyip soteleyin.
    Zencefili ve kekiği ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
    Havuç, iri doğranmış kereviz ve zerdeçalı ilave edin.
    Sıcak suyu sotelenen sebzelerin üzerine ekleyin.
    Orta derece ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
    Tencereyi ocaktan indirip blenderden geçirin.
    Tuz, karabiber ile tatlandırıp bir taşım kaynatın.
    Kâselere paylaştırıp sıcak servis yapın.

    Afiyet olsun.
     

Sayfayı Paylaş