1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Zengin Pilavı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve dderya tarafından 30 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. dderya
    Ayyaş

    dderya kOkOşŞ Süper Moderatör

    Katılım:
    29 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    11.295
    Beğenileri:
    7.479
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    izmir :)
    Banka:
    204 ÇTL
    [​IMG]





    Malzemeler
    - 1 Çay bardağı Antep Fıstığı
    - 1 Çay bardağı Çiğ Badem
    - 2 Adet Havuç
    - 1 Adet Kabak
    - 1 Adet Kuru Soğan
    - 200 Gr Kuşbaşı Kuzu Eti
    - 200 Gr Mantar
    - 2 Su bardağı Pirinç
    - 2 Su bardağı Su
    - 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
    - 1 Çay kaşığı Tuz
    - Kararında Karabiber, Tarçın, Yenibahar

    Hazırlanışı
    Pirinci tereyağında 3 dakika kadar kavurun. Üzerine suyunu verip 20 dakika pişirin. Diğer bir taraftan fıstık ve çiğ bademi küçük bir tavada kavurup kenara alın. Rendelenmiş soğanı, irice uzun doğranmış havuç ve kabağı, kuşbaşı kuzu etini tencerede kavurun, mantarları ekleyin. Üzerine az miktarda su ilave edip 15 dakika kadar pişirin. Suyunu çeken sebzeli etin üzerine baharatı serpip harmanlayın. Servis yapmadan önce kavrulmuş badem ve fıstığı pilava katıp karıştırın. İstenirse dereotu serpin. En üste uzun şeritler halinde kesilmiş havuç dilimlerini yerleştirip servis yapın.
    İçerdiği Vitaminler
    A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12
    Kalori Miktarı
    Toplam Kalori Miktarı : 2897 Kcal
    1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 724 Kcal
     

Sayfayı Paylaş