Zengin Pilavı

dderya

kOkOşŞ
AdminE
Katılım
29 Tem 2013
Mesajlar
15,087
Beğeniler
8,001
Şehir
izmir :)
#1






Malzemeler
- 1 Çay bardağı Antep Fıstığı
- 1 Çay bardağı Çiğ Badem
- 2 Adet Havuç
- 1 Adet Kabak
- 1 Adet Kuru Soğan
- 200 Gr Kuşbaşı Kuzu Eti
- 200 Gr Mantar
- 2 Su bardağı Pirinç
- 2 Su bardağı Su
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 1 Çay kaşığı Tuz
- Kararında Karabiber, Tarçın, Yenibahar

Hazırlanışı
Pirinci tereyağında 3 dakika kadar kavurun. Üzerine suyunu verip 20 dakika pişirin. Diğer bir taraftan fıstık ve çiğ bademi küçük bir tavada kavurup kenara alın. Rendelenmiş soğanı, irice uzun doğranmış havuç ve kabağı, kuşbaşı kuzu etini tencerede kavurun, mantarları ekleyin. Üzerine az miktarda su ilave edip 15 dakika kadar pişirin. Suyunu çeken sebzeli etin üzerine baharatı serpip harmanlayın. Servis yapmadan önce kavrulmuş badem ve fıstığı pilava katıp karıştırın. İstenirse dereotu serpin. En üste uzun şeritler halinde kesilmiş havuç dilimlerini yerleştirip servis yapın.
İçerdiği Vitaminler
A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12
Kalori Miktarı
Toplam Kalori Miktarı : 2897 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 724 Kcal
 

Benzer konular

Top