Zeytinyağlı Bamya

Safir

Özel Üye
Özel üye
Katılım
4 Mys 2008
Mesajlar
4,712
Beğeniler
270
#1

Malzemeler:

Yarım kg bamya
2 Adet soğan
2 Adet domates
1 çay bardağı zeytinyağı ya da sıvıyağ
1 Çay bardağı limon suyu (çevrenizde koruk varsa mutlaka korukla yapın ;))
Tuz

Yapılışı:

Bamyaları ayıklayıp sap kısımlarını yuvarlak veya huni şeklinde kesin.
Soğanı ince kıyıp sıvıyağda pembeleştirin.
Bamyaları yıkayıp süzgece alın ve bekletmeden soğana ilave edin.
1-2 dakika soğanla pişirin.
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Bamyaya ilave edip 2-3 dakika daha pişirin.
Limon suyunu ekleyip tuz serpin.
Bamyaların seviyesi kadar sıcak su ilave edip kapağı kapalı olarak pişirin.
Limon dilimleriyle süsleyip soğuk olarak servis yapın.


Safir'den notlar: Bamya herkes sevmez, ben de sevmeyenlerdendim ama şimdi derin dondurucumun vazgeçilmezi oldu.

*Bamyaları ayıklamadan önce yıkayın.
*Eğer etrafınızda çekirdekli üzüm koruğu varsa limon suyu yerine robottan koruğu geçirip suyunu kullanın ya da tencereye limon hariç herşeyi ilave ettikten sonra orta büyüklükte bir salkım koruk ilave edin, kapağını kapatın. Yemek piştikten sonta salkımı çıkarın.
*Pişme esnasında fazla karıştırmayın.
*Bir iki diş sarımsak ilave edebilirsiniz.
 

Safir

Özel Üye
Özel üye
Katılım
4 Mys 2008
Mesajlar
4,712
Beğeniler
270
#5
Sevmeyen arkadaşlara hak veryorum, çocukluğumun kabusuydu bi nevi :D Yalnız yaş biraz :P ilerleyince daha makul oluyor insan, denemeye değer kanımca.
İnat etmeyin ;P
 

Benzer konular

Top