1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Zeytinyağlı İri Bamya tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 23 Kasım 2010 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    [​IMG]


    Malzemeler:

    - 1 kg iri bamya
    - 2 adet iri kuru soğan
    - 2-3 adet havuç
    - 3-4 adet domates
    - 4 çorba kaşığı zeytinyağı
    - Yarım limon suyu
    - 2-3 diş sarımsak
    - Tuz

    Bamyaları yıkayıp, kurulayın. Normal bamya ayıklar gibi; bamyaların baş kısmındaki koni şeklindeki bölümü, yine koni şeklinde kesip çıkartın. Yayvan bir tencerenin dibine bamyaları sıkı bir şekilde dizin. Üzerine piyazlık (yarım ay şeklinde) doğradığınız soğanları, ufak doğradığınız domatesleri ve ince ince doğradığınız havuçları yerleştirin, üzerlerine biraz tuz serpin. Kalan bamyalar, domates, soğan ve havucu da yine aynı şekilde kat kat dizmeye devam edin. En üstüne limon suyu ve zeytinyağı da ekleyip, kapağını kapatın. Piştikten sonra, servis tabağına ters çevirebilirsiniz.
    [​IMG][​IMG]

    Tavsiye: Bamyalar büyük olduğundan, klasik bamyadan çok daha kolay ayıklanıyor.
    Servis tabağına ters çevirdiğinizde, üst tarafı sık döşediğiniz bamyalarla kaplı olacaktır. Bu görüntüyü istemiyorsanız; önce tencereden bir servis tabağına ters çevirip, ondan sonra ikinci bir servis tabağına tekrar ters çevirebilirsiniz. Böylece zeytinyağlı bamyanız, tencereye dizdiğiniz gibi daha süslü duracaktır.
     

Sayfayı Paylaş