1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Zeytinyağlı kuru kabak dolması

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 26 Şubat 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    24 kurutulmuş kabak
    1 iri soğan
    1 diş sarımsak
    Yarım demet dereotu
    1 bardak pirinç
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı kuru nane
    5 çorba bardağı zeytinyağı
    tuz
    2 bardak su

    Kuru kabaklar akşamdan ıslatılır. Ertesi günü yeteri kadar yumuşamamışsa biraz haşlanabilir. İnce kıyılmış soğan ve sarımsak zeytinyağında pembeleştirilir. Üzerine yıkanmış pirinç eklenir, 2-3 dakika kavrulur. Sonra salça, tuz, karabiber ince kıyılmış dereotu ve nane eklenir. Kısa bir karıştırmadan sonra ateşten alınır ve kapak kaptılır. Yarım saat dinlendirilir. İç malzeme kabakların yarısına kadar bastırmadan doldurulur. Tencereye dizilir. Üzerine su bırakılır. Kapaklı olarak orta ateşte 25-30 dakika pişirilir. Ilık olrak servis yapılır.
     

Sayfayı Paylaş