Zeytinyağlı soğan dolması

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye
Katılım
29 Ksm 2011
Mesajlar
11,651
Beğeniler
559
Şehir
Beşitaş'ın tam ortası
#1
MALZEMELER
5 adet
1su bardağı pirinc
2 domates
1 salatalık
100 gr mantar
1 sivri biber
1 kırmızı salçalık biber
2 dal taze soğan
3-4 dal maydanoz
2 çorba kaşığı soya yağı
1 çorba kaşığı sirke
2-3 diş sarımsak
3-4 marul yaprağı

YAPILIŞ TARİFİ
Tavada zeytinyağını ısıtıp pirinci hafifçe kavurun. Dereotunu kıyıp nane, tuz, kimyon ve kuş üzümü ile birlikte pirince ekleyin. Yarım bardak suyu ilave edip karıştırın. Yüksek ateşte suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirin.
Soğanların kabuklarını soyun. Üstlerini kapak şeklinde kesip kaynar suda 2-3 dakika haşlayın ve süzün. Soğuyunca içlerini çıkarıp hazırladığınız iç pilavı soğanlara doldurun. Tencereye dizip 1 bardak su ilave edin. Orta ateşte 15 dakika pişirip soğumaya bırakın.
Soğan dolmalarını servis tabağına alın. Domates ve limon dilimleri ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.
 

Benzer konular

Top