1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Zeytinyağlı soğan dolması

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 26 Şubat 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal şşşşştttttttt Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.004
    Beğenileri:
    559
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    artık sadece eş ve anne
    Yer:
    Beşitaş'ın tam ortası
    Banka:
    4.192 ÇTL
    MALZEMELER
    5 adet
    1su bardağı pirinc
    2 domates
    1 salatalık
    100 gr mantar
    1 sivri biber
    1 kırmızı salçalık biber
    2 dal taze soğan
    3-4 dal maydanoz
    2 çorba kaşığı soya yağı
    1 çorba kaşığı sirke
    2-3 diş sarımsak
    3-4 marul yaprağı

    YAPILIŞ TARİFİ
    Tavada zeytinyağını ısıtıp pirinci hafifçe kavurun. Dereotunu kıyıp nane, tuz, kimyon ve kuş üzümü ile birlikte pirince ekleyin. Yarım bardak suyu ilave edip karıştırın. Yüksek ateşte suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirin.
    Soğanların kabuklarını soyun. Üstlerini kapak şeklinde kesip kaynar suda 2-3 dakika haşlayın ve süzün. Soğuyunca içlerini çıkarıp hazırladığınız iç pilavı soğanlara doldurun. Tencereye dizip 1 bardak su ilave edin. Orta ateşte 15 dakika pişirip soğumaya bırakın.
    Soğan dolmalarını servis tabağına alın. Domates ve limon dilimleri ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş