1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Ziyafetin Anlamı ve Bazı Geçerli Kuralları

Konusu 'Sofra Düzeni ve Servis' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 23 Ocak 2011 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    ZİYAFETİN ANLAMI VE BAZI GEÇERLİ KURALLARI

    İnsan denilen varlık taşıdığı ruh içinde ikram duygusuyla da dünyaya gelir henüz bir yaşını doldurmayan bir bebeği severken eğer onu hoşnut edecek bir sempati yaratmış iseniz ilk yapacağı hareket elindeki oyuncağını veya mamasını size uzatmak olacaktır. İnsan yapısı içindeki bu ruh bir süre sonra toplumun yarattığı ilişkiler içinde bir alışkanlık halini alır.

    İkram toplumların en ilkel devirlerinden başlar. Sevgi ve yaklaşmanın alış verişi olan bu davranış çok kez iki kişi arasında olmaktan çıkaraktoplumsal bir niteliğe bürünür. Tarihin derinliklerinden arkeolojinin gözlerimizin önüne getirdiği bütün devirlerdeki törenler içinde bir yemek sofrasına rastlamamak mümkün değildir. Bütün tören ve şölenlerin en renkli ve canlı hareketi ziyafettir zira iyi yemek ve içkiler bir ziyafet havası içinde insanların ruh ve bedenini en çok etkileyen bir olaydır. Bu durum psikolojik ve fizyolojik bir bağdaşma ile haz duygusunu meydana getirir. Toplumların her bilim dalında gelişmesine paralel olarak beslenmede de ileri bir haz duygusu yaratacak metotlar aranmıştır ve nihayet zamanımıza kadar bir kaç yüz yıl içinde gastronomi çok yönü ile bir bilim ve sanat dalı olarak toplumun malı olmuştur.
    Gastronomi normal beslenme koşullarını göz ve damakta birleştiren en ileri bir haz yaratma sanatıdır.

    Doğanın insan tüketimine verdiği sayılamıyacak kadar besin maddesi vardır. Bunlardan et balık kümes hayvanları yumurta süt unışeker yağ ve benzeri maddeler beslenmede esası teşkil eder. Bunları diğer maddelerle birleştirerek süs ve lezzetten bir kompozisyon meydana getirmek gastronominin bilgi ve melekesi-dir. Örneğin bir balığın hazırlanması pişirme metotlarına göre haşlama kızartmaızgara olarak nitelenir eğer bu ana metotlara bazı ilâveler yapar süsleme sanatını buna eklersek yakışan bir sosla birlikte lezzet ve görüntü bakımından cazip bir eser meydana gelir.
    Normal yaşantımızda gastronomi yeteri kadar hissesini alır. Hüner ve zaman isteyen bu sanat davetlerde önem kazanır.
     

Sayfayı Paylaş