Damat Boğan Kurabiye

Düş

Özel Üye
Özel üye
Çay saatlerinde vazgeçilmezi olacak kurabiyelerden… Ağızda dağılan nefis damat boğan kurabiye tarifi…

Çocuklarınızın çok severek yiyecekleri doyurucu bir kurabiyedir. Çocukken annemin bize yaptığı ve çok severek yediğimiz bir kurabiye tarifidir Ağızda dağılan damat boğan kurabiye nişasta ile yapılan pratik ve lezzetli bir kurabiye tarifimiz…

Damat Boğan Kurabiye Nasıl Yapılır?

images?q=tbn:ANd9GcQ5DVMcnfF1bhegqlYziSrMNuVTjsnW7Vdaw7Mf5bHjXWPYqvsn.jpg

Damat Boğan Kurabiye İçin Malzemeler:

250 gr yumuşak margarin
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 fiske tuz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı un
500 gr + 2 yemek kaşığı mısır nişastası (Eğer yumuşak margarin kullanmıyor iseniz sadece 500 gr nişasta yeterli gelecektir.)

Damat Boğan Kurabiye Tarifi

Damat Boğan Kurabiye Yapımı:

250 gr yumuşak margarini, 2 yumurtayı, 1 su bardağı pudra şekerini, 1 fiske tuzu, 1 paket vanilyayı bir karıştırma kabına alıp mikser ile iyice çırpıyoruz.

Daha sonra yine mikser ile en düşük ayarda dikkatlice 1 paket kabartma tozunu, 2 yemek kaşığı unu ve 500 gr + 2 yemek mısır nişastasını ekleyerek çırpmaya devam edeceğiz.

Nişastanın çırparken uçmamasına dikkat edin yarım kilo nişastayı tek seferde değilde 3 seferde filan ekleyip en düşük devirde çırpın makinenin döndermediği anda bırakıp eliniz ile yoğurun.

Yumuşak bir hamur olacak zaten yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Fırında 180 – 190 derece pişirin.
Soğuduktan sonra servise hazırdır. Servis tabaklarına itina ile alıp ikram edebilirsiniz.​
 

Top