• Merhaba Ziyaretçi
    Yarışma konusu belirlemek için açılan ankete BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de ankete oy vermeye davet ediyoruz...

Gastrit ve Reflü için Mide Rahatlatıcı Çay

AybüKe

Korkunun da Ecele Yok ki Faydası!!!
V.I.P
Obeziteden çağımızın hastalığı diye bahsedildiğini duymuşsunuzdur. Fazla kilolu veya obez sınıfına girmeseniz bile yoğun iş tempomuz sırasında sağlıklı beslenebilmek bu devirde adeta mucize. Uzun süre boyunca sağlıksız beslenme veya alkol kahve kola gibi bazı besinleri aşırı tüketmemiz sonucunda mide, bağırsak ve yemek borusunda yanma hissi ile başlayıp gitgide ağırlaşan hatta mide iltihabına kadar varan bazı problemlere neden oluruz. Bu hastalıkların en başında da gastrit ve reflü geliyor. İnsanın yaşam kalitesini oldukça düşürebilen bu durumlara karşı aslında doğal ve hazırlanması çok basit bazı rahatlatıcı çözümler var.

Bunların en kolay ulaşılabilir olanlarından birisi de bitki çaylarıdır. Peki reflü ve gastrit için hangi bitkiler faydalıdır ve bu çay nasıl hazırlanır?

Kullanım Miktarı : Sabah, öğlen ve akşam 1 fincan

Gastrit ve reflü için bitkisel çay malzemelerimiz :
  • 1 çay kaşığı kurutulmuş nane yaprağı
  • 1 tutam kurutulmuş papatya çiçeği
  • Küçük bir parça taze zencefil veya 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 200ml kaynar su


Gasrit, reflü ve mide yanması için en yararlı bitki olan papatyayı çayımıza koymayı unutmuyoruz

Gastrit ve Reflü için Bitkisel Çay Tarifi :
Evet malzemelerimizi hazırladıktan sonra öncelikle mide dostu kurutulmuş nane yapraklarımızı demliğimize koyuyoruz.

Ardından şikayetlerimize asıl yardımcı olacak olan papatya çiçeklerini karışımımıza ekliyoruz. Peki papatya reflü ve gastrit problemimize nasıl yardımcı olur. Öncelikle çay içerisinde olduğundan sıcak su yardımı ile daha çabuk etki edecek ve gastritin asıl kaynağı olan mide mukozasını rahatlatacakve mide ekşimesini giderecektir. Ayrıca yatıştırıcı etkisi olduğundan strese bağlı mide asidi problemini azaltarak yanma hissini ortadan kaldıracaktır.
Ardından zencefilimizi ve suyumuzu katıp demliğimizin ağzını kapatıyoruz ve 8-10 dakika kadar demlenmeye bırakıyoruz.

Tatlandırıcı olarak istersek eğer 1 tatlı kaşığı bal ekleyebiliriz. Artık çayımız içilmeye hazır.
Bu tarifi dozları aşmadan düzenli olarak kullanıp diyetinize dikkat ettiğinizde şikayetlerinizin azaldığını farkedeceksiniz.
Afiyet olsun
 
Top